בריאות היא ברירת המחדל שרובנו הגענו איתה לעולם.
הגוף בנוי מאנבוליים (בנייה) וכמטבוליזם (פירוק) – תהליכי פירוק, פינוי ובניה מאפשרים שמירה על גוף בריא וזאת באמצעות אורח חיים נכון.
רק לגוף יש כוח ריפוי מופלא – כדי לשמור על סדר החיים ובריאות האדם כדאי להכיר את חוקי החיים המופיעים בספר 'חיי אדם' של דר' שלטון, חוקי הטבע שעל פיהם פועל הגוף והנפש והקשר שלהם להזנה של הגוף נפש:
בריאות הוא מצב נורמלי וטבעי שנובע ממילוי חוקי (תנאי) החיים:
חוק הפעולה – "כל פעולה מבוצעת באורגניזם החי, שהיא תוצאה של השפעה חיצונית, מקורה בגוף החי אשר קיים בו הכוח לפעול, ולא בכוח המת שתוכנתו המרכזית חוסר יכולת לפעול"
תמיד כוח החיים שבתוך הגוף מגיב לחומרים חיצוניים, ולא החומרים החיצוניים הם אלו שגורמים לפעולה בתוך הגוף, הגוף מגיב לאותו החומר, כי רק לגוף החי יש את היכולת לפעול.
דוגמה, ממריצי מעיים, הגוף החי מזהה חומר זר ולכן מגיב בפליטתם החוצה. כאשר כוח החיים הוא שגורם לתגובה.
חוק הכוח הפנימי – "הכוח שמשתמשים בו בכל פעולה חיותית או רפואית, וכתוצאה מכך הוא מבוזבז, הוא כוח חיותי, כלומר, כוח הבא מבפנים ולא מבחוץ"
דוגמה, שימוש בממריצי מעיים הם גורמים לתגובה של הגוף - בזבוז הכוח שקיים במעיים, גוזלים את הכוח ובכך גורמים להתרוקנות – זו לא פעולה עצמאית של הגוף.
החומר שנכנס לגוף "הכריח" את הגוף לפעול – פעולה זו מחלישה את הגוף.
כביכול הבעיה נפתרה אך למעשה כוח המעיים בוזבז ובעיית העצירות לא נפתרה – לא נמצא שורש הבעיה. שימוש חוזר בכוח הפנימי יביא להתשה של האיבר עד לקריסתו.
חוק החלוקה – "חלוקת הכוח בין האברים והרקמות השונים בגוף נעשית באופן יחסי לחשיבותם ולצורכיהם, עם הרבה או אם מעט"
הגוף יודע לחלק את האנרגיה לפי הצורך ולפי חשיבות האיברים והרקמות בכל זמן נתון.
דוגמה, במצבי דחק הגוף נכנס למצב הישרדותי מערכת הפרא סימפתטית נכנסת לפעולה, האנרגיה מופנית להתמודדות עם הבעיה ולכן מערכות שאינן קשורות לתהליך ההתמודדות נכנסות ל"הילוך נמוך" עד יעבור הזעם . כך גם באכילה האנרגיה מופנית לתהליך העיכול לכן יש תחושת עייפות לאחר האכילה.
בתהליכי החלמה האדם חש תשוש משום שהאנרגיה מופנית לריפוי המחלה.
חוק ההשפעה הכפולה – "ההשפעה המשנית של כל פעולה, הרגל, התמכרות או כל חומר חיצוני על האורגניזם החי שווה להשפעה הישירה שלהם אך הפוכה ממנה לחלוטין"
לכל פעולה שמתרחשת בגוף יש תגובה. כאשר אנו חיים לפי חוקי החיים ובאורח חיים תקין השפעתה של הפעולה תהייה הפוכה אך חיובית בעוד כשחיים שלא לפי חוקי החיים ולא באורח חיים תקין לכל פעולה תהייה תגובה הפוכה אך שלילית.
לדוגמה, שינה טבעית - הפעולה היא שינה, הגוף חלש לכן ישן התגובה ההפוכה היא יקיצה עם אנרגיות וחיות לעומת זאת בשינה שאינה טבעית כמו בעת נטילת כדורי שינה התגובה תהייה יקיצה ללא אנרגיות .
ניתן לראות קיום חוק זה באנשים לאחר הרדמה בבתי חולים חשים חולשה ועייפות השיקום שלהם אורך זמן.
חוק ההגבלה – "כאשר הבזבוז של הכוח החיותי גדול עד כדי התשה פטאלית, נוצר עיכוב בפעולות הדורשות הוצאת כוח חיותי ושאינן דורשות ממש, האורגניזם מתקומם נגד שימוש נוסף בכוחותיו, גם אם משתמשים בחומר מעורר"
שימוש יתר בכוח החיות יוצר עיכוב בפעולות חיים. לדוגמה, אכילת יתר לאורך זמן מתישה את הגוף, הגוף מתקומם נגד פעולה זה ולכן מנטרל את פעולת אחד האברים כדי לא לבזבז אנרגיה . כנ"ל גם במצבים רגשיים, כשאדם מבזבז את כוח החיות שלו על פחדים ודאגות הגוף מגיב ונחלש.
חוק החיסכון - "בתנאים מעודפים האורגניזם החי מאחסן כל חומר חיותי שאינו זקוק לו באותו זמן, מעבר לצרכיו השוטפים, כקרן שמורה, שתשמש אותו בזמנים של צורך מיוחד"
הגוף יודע לשמור רזרבות למצבי חרום בתנאים מועדפים , הגוף מאחסן כל חומר חיותי שלא זקוק לו ושומר אותם למצבי חרום כמו בעת מחלה.
לדוגמה, כשאדם צם מספר ימים, הגוף מזין את עצמו, הגוף נכנס למצב אוטוליזה (פירוק עצמי), משתמש ברזרבות על ידי פירוק רקמות כדי לספק אנרגיה למערכות הגוף.
.
חוק ההסתגלות החיותית (גלגל איזון הטבעי) – "התגובה של האורגניזם לגירויים חיצונים היא אינסטינקטיבית ומבוסס על אינסטינקט השמירה העצמית, אשר מתאים את עצמו לכל השפעה שאין ביכולותיו להרסה או לרסנה".
לגוף יש יכולת הסתגלות לגירויים חיצוניים מזיקים. לדוגמה, אדם שמעשן סיגריות בפעם הראשונה ישתנק מהעישון וזו התגובה האמתית של הגוף למזיק החיצוני, אך אם האדם ימשיך לעשן, הגוף יסתגל לרעלים ולעשן הסיגריות ולא יביע את תגובתו הטבעית – השתנקות. הגוף מתגונן על ידי הסתגלות עד שיגיע למצב של התשה , הגוף המותש יהיה חולה.
אלו היו חוקי החיים על פיהם הבריאות הטבעית פועלת.
מזכירה כל פעולה יוצרת תגובה. כל פעולה באורח החיים שלנו מייצר תגובה חיובית או שלילית.
אם חוזרים לשמירה על חוקי החיים, החיים חוזרים לתיקונם. אם ממשיכים באותה הפעולות המחלישות את האיבר מגיעים למצב של מחלה שזהו שיבוש בתפקוד של האיבר בניסיון להוציא את הפסולת שנצברה על מנת לחזור לתפקוד התקין ולמעשה המחלה מתריעה בפנינו שהגיע העת לחזור ולשמור על חוקי החיים.
מתי אפשר לתקן ? כל עוד נשאר חיות – כל עוד לא נגרם נזק לרקמה. לדוגמה, במצב של מחלת קוליטיס ניתן לרפא כל עוד אין נמק ואין כריתה האיבר. איך? על ידי הסרת הסיבה, הסרת הגירוי.
Comments